Mads Henriksen

#3
Mads Henriksen
3 bedømmelser
12.03.2012

Burgere er ikke kun junkfood, de er en selvstændig ting indenfor det amerikanske køkken, ligesom cassoulet eller coq au vin er for det franske, eller osso buco eller risotto er for det italienske. Man skal derfor ikke afskrive det som primitiv junk-food. Vil man gerne prøve at stifte bekendtskab med det amerikanske køkken på dansk jord, er den lille Diner Mackies ikke det værste sted at starte. Her er man behageligt fri for nyhelligt pjat om små portioner og nordisk køkken. Stedets facon er som så mange andre mere eller mindre gode steder (mest mindre gode med intetsigende og kedeligt smagende café-industrimad) indrettet med en sand overflod af Americana, der nærmest vælter ned af væggene. Det kan man lide eller lade være. Men koncentrerer man sig om maden, åbenbarer der sig på dette lille sted en rigtig god oplevelse. Store portioner (men ikke FOR store) af god, veltilberedt mad, american style. Deres burgere er rigtige burgere, med rigtigt oksekød - enorme, velgrillede (=røde) og godt krydrede hakkebøffer af rigtig fin kødkvalitet - og bollerne er rigtige boller, ikke McDonalds-lignende luftsnask. Og sådan fortsætter det hele vejen igennem - Fritter og coleslaw er tilberedt med faglig stolthed, salaten og de andre råvarer er friske og lækre. Og deres T-Bone steak er på højde med hvad Hereford Beefstouw præsterer på en god dag. Her gør man en seriøs og prisværdig indsats for at præsentere det amerikanske køkkens klassikere - og det er i sig selv en 2-3 stjerner værd. Og som forælder - deres børnemenu er ikke (som ellers altid) præfabrikeret junk-lort af værste industrikvalitet, men miniportioner af hvad de voksne får, tilpassede børns smagsløg. Her tages det seriøst, at man har småfolk med ude og spise, og det er både sympatisk og prisværdigt. Desværre også en sjældenhed - men for hvilken, kokken skal have stor ros fra min 5-årige, der ikke længere fabler om McDonalds, men Mackies. Sådan!

Alt i alt slet ikke så tosset, hvis man gerne fordomsfrit vil prøve det amerikanske køkken uden at afskrive det som junkfood. Priserne er lave, madens kvalitet taget i betragtning. Man skal ikke forvente at blive pylret om af servicepersonalet, på god amerikansk diner-manér kommer man selv op og bestiller, og det forventes at en fadøl (iøvrigt har de masser af lækre amerikanske øl!) kan gøre det i stedet for en god californisk vin. Men skide nu være med det - niveauet er godt, og det kan faktisk måle sig med en diner Over There - og det er skrevet af en fhv. USA-rejsende.

#2
Mads Henriksen
3 bedømmelser
04.03.2012

Hvis man vil have hygiejne, ordentlig betjening og samtidig spise til Jensens Bøfhus-priser, kan jeg anbefale at man aflægger den nærmeste pølsevogn et besøg og treater sig selv med et par pøller med brød og en Cocio.

Det er flere år siden, at jeg ved en fejl gik ind i en af disse rædselsfulde junkfood-buler, og det var en kæmpe fejl. Fladpandet og uengageret betjening, dårlig hygiejne og noget af det mest elendige "kød" jeg i mit liv har smagt. Jeg ved ikke om jensens køber de rester, der var for sejt til at kunne gå igennem kød- og benmelsfabrikkernes maskiner? Helt igennem uspiseligt industri-hundeæde af allerværst tænkelige kvalitet. Jeg bad om at få min bøf meget rød, den var gennemstegt. Men det gjorde intet, idet den alligevel var så senet at den var uspiselig. Jeg rejste mig og gik uden at betale for maden, og det har jeg det helt fint med.

Skal jeg anmelde jensens Bøfhus, så bliver det til Fødevarekontrollen.

#1
Mads Henriksen
3 bedømmelser
04.03.2012

Hviid's er heldigvis en tidslomme midt i en nutid, hvor alt helst skal være strømlinet, stramt og holdt i de samme 8 nuancer af farverne hvid og koksgrå. Om stedets indretning kan man mene, hvad man vil - men sætter man pris på efterhånden gammeldags dyder, såsom en tjener [..] der har god tid og viden om maden og vinen, og sætter pris på lækker mad - så kommer man ikke uden om at Hviid's er et fremragende sted, når man regner kvalitet for pengene. Her spiser man ganske enkelt fremragende, og kvaliteten har været ensartet høj alle de år jeg har besøgt stedet. Her er der adgang forbudt for melede industrifritter, seje Danish Crown-bøffer af selvdødt malkekvæg og bernaise fra 50-liters-spanden og hvad man ellers kan finde af uhyrligheder. OK, jeg har besøgt spisesteder, hvor maden har været af endnu højere kvalitet - men så har jeg også fået lov at betale det tredobbelte.