Ole M.
Menuen ser italiensk ud, men tæt på er det mere er dansk mad pakket ind i italienske gloser og italienske klassikere fra "menu tursitico".
Jeg orkede hverken flødesovs, bacon, t-bone steak, oksemørbrad med gorgonzola eller pasta carbonara, men bestilte 3 antipasti. Første ret var snegle, som bør ose af hvidløg og krydderurter, men kom med en kønsløs sauce, der smagte af ingenting. Så havde jeg bestilt "cozze", der som måske bekendt er muslinger, men det vidste tjeneren ikke, for der kom gratinerede rejer. Jeg accepterede med et smil. Desværre, for under gratineringen gemte sig discountrejer, som dem du får henne i Netto serveret i samme kønsløse sauce. Det smagte af ingenting! Eneste redning var citronen. Så måtte carpaccioen redde det kulinariske. Selve kødet var ok, men blev skændet af en parmesan, der ikke var frisk og en garnering af forskellige kedelige grøntsager. Hvorfor ikke blot få udvalgte og smagfulde råvarer frem for mængder af kedelige industriprodukter.
Vi sluttede med endnu en griner. Vi bad om kaffe hos tjeneren og bestilte Latte Macchiato. Stor var overraskelsen, da der ankom to glas med isdessert. Hvis vi skulle have haft kaffe, kunne vi i stedet have bedt om en cafe cornetto. Den kendte vi ikke!
Den italienske køkken er kendt for sine meget egnsprægede retter. Hos Restaurant Venezia kan der naturligvis være tale om en horsensiansk version af cucina italiana, men der er godt nok langt til Venezia. Jeg rejser hellere lidt længere næste gang.