T. M. Pedersen

#1
T. M. Pedersen
1 bedømmelse
27.08.2011

Min far går normalt ikke ud for at spise, men nu havde han fået et gavekort til Jensens Bøfhus, som han glædede sig til at besøge thi Jensens Bøfhus har altid fulde huse, og det må jo være pga. den gode pris og de gode bøffer.

Vi bestilte bord til tre (min mand, min far og jeg). Det var en fredag aften, og restauranten var fuldt booket. Vi ventede nogle minutter på vores bord. Ventetiden var ok. Indretningen i restauranten minder meget om et cafeteria i et varehus eller MacDonalds om du vil. Dækkeservietterne kom på bordet, og var papirlapper med Jensens' tilbud på is og bøffer. Helt på MacDonalds niveau, der manglede bare en blå plasticbakke nedenunder. Larmen var også på niveau med en fastfood restaurant.

Efter 25 min. havde vi stadig ikke fanget en tjener vi kunne aflægge bestilling hos, så jeg rakte til sidst fingeren i vejret, lige som man gør i skolen. En tjener så det, og jeg bad om at få lov til at bestille. "Ikke hos mig" svarede [..] prompte, "men jeg skal sige det videre til en anden". Så gik der 5 min. mere inden vi endelig fik bestilt. En bearnaisebøf til manden, en US bøf til den nette sum af 220 kr. til mig, og en Jensens favoritbøf til min far.

Efter 30 min. kom maden. Min bøf var neutral i smagen og uden spor af stegeskorpe, men den var mør. Den var ikke rød som bestilt men medium. Tilbehøret var en bagt kartoffel, whiskeysovs og salatbar. Min mands bøf var varm, men grøntsagerne var ikke tilberedt længe nok, dvs. de var rå og så var de ikke en gang lunkne mere. De var piv-kolde. Vi gad ikke klage. Min fars bøf var ok, men for den pris forventer man lidt mere end 150 g tykstegsbøf, en portion friturestegte kartoffelskiver og en kande spandesovs med ketchupsmag. That's it. Salatbar til en Favoritbøf koster 40 kr. ekstra.

Salatbaren havde et stort udvalg, men alt var hældt direkte op i skålene fra spande og glas. Ingen havde stået og snittet salat her, og jeg stod og begyndte at savne salatbaren fra min kantine på jobbet, som ligger niveauer højere end det Jensens kunne tilbyde.

Sodavandene kostede 54 kr. pr. stk., og der var ikke essens nok i colaerne, hvilken er en skandale til den pris.

Vi spurgte min far om han kunne tænke sig en dessert, men han var så skuffet over maden, larmen, betjeningen, atmosfæren... Ja alt, at han gerne ville væk hurtigst muligt. Regningen sneg sig op på 800 kr. for 3 bøffer, 2 sodavand og 1 øl. Alt for dyrt i forhold til kvaliteten. Regningen blev betalt ved skranken, da det var umuligt at fange en tjener ved bordet.

Før hen var Jensens Bøfhus kendt som en sted med gode bøffer til lave priser. Det er slut. De lever stort på, at de tjener kassen på al deres færdiglavede mad, og har loppet priserne op i et urealistisk leje i forhold til kvalitet.

Jensens Bøfhus er avanceret junk i mine øjne. Jeg kommer der aldrig mere, og jeg synes det er synd og skam for andre restauranter i Holbæk der laver bedre mad til billigere penge, at de må kæmpe for at overleve, fordi Jensens Bøfhus har penge til at reklamere, og dermed hive kunderne hjem.

En stor bøf af oksefilet med hjemmelavede frites, hjemmelavet bearnaiase og en stor skål frisklavet salat, fås til samme pris på en hyggelig kro med stor gastronomisk niveau nær ved. Om jeg begriber hvorfor nogen synes kroen er dyr, men gerne betaler det samme for en junk-bøf hos Jensens.