Jan Holst
Vi var 4 der bestemte os for at prøve en aftens menu på Elbjørn – Det blev så årtiets dårligste restaurant oplevelse.
Vi fik en fin plads i den friske luft, drikke varer kom hurtigt.
Til forret valgte vi Gravad Laks beskrevet som:
Gravad Laks
Lime- og akaciehonning gravad laks med marinerede salater, balsamicocreme, brød og smør. Kr. 79,-
Til hovedret
Oksefilet
Kvalitetsudvalgt oksefilet, 250 g. Serveres med tre slags løg og sauce bearnaise. Kr. 229,-
Hele ceremonien startede med at de ikke havde mere gravad laks, det er jo hvad der kan ske og vi fik i stedet en eller anden form for marineret røget laks.
Vi ventede i evigheder på at forretten skulle ankomme, da det så endeligt skete, var denne faktisk ganske tålelig med en snært af ok.
Dårligt var tallerknerne fra forretten ryddet af bordet inden hovedretten ankom, denne bar klart præg af at have ”stået klar” et stykke tid. Saucen var kold, de tre slags løg var slatne og kolde, det værste var dog den såkaldte "Kvalitetsudvalgt oksefilet" - 2 store knolde af tørt smagsløst kød, selvfølgeligt også koldt. Det vi kunne undre os mest over var hvordan der i tre menuer kunne være 6 ende skiver af fileten. Kødet var i store træk det hidtil ringeste jeg nogen sinde har fået serveret på en restaurant.
Desværre havde det blæst lidt op og vejret kunne nu betegnes som for koldt til at sidde ude. Der var dårligt en tjener at se – så vi skyndte os at bede om regningen og forsvinde. Efterfølgende fortrød vi bittert at vi ikke havde klaget over maden, men det hele havde taget temmelig lang tid, det var blevet koldt og sent.
Alt i alt en meget dårlig oplevelse, til de priser Elbjørn kører med havde jeg forventet mig en del mere.
Maden kan man ikke klage over - for nåede aldrig til den. Efter at have ventet på en tjener i 30 minutter (havde fået menu kort og prøvede ihærdigt at fange nogens opmærksomhed) blev vi enige om at rejse os og finde et andet sted. Den stemning vi oplevede: En fabelagtig larm af skrigende unger kombineret med fulde mennesker. Dette blandet med en kvalmende lugt af grillbar. Stedet oser af billigt cafeteria - om maden ville have ændret på opfattelsen? Tja det finder jeg aldrigt ud af!
Fik i påsken mad derfra. Vi bestilte en menu til 20 personer. Der var rigeligt forret, rigeligt salat, rigeligt med kartofler... og rigeligt af det billige kød .. MEN der skulle være okse Coulotte og selv med en pålægsmaskine indstillet på 1 mm. ja så kunne der ærligt talt ikke blive så alle kunne smage dette. Indehold i de 20 personer var 4 børn der faktisk intet fik. Desserte blev også spist op til punkt og prikke.
Alt i alt en god oplevelse, maden var velsmagende, MEN for lidt kød og for lidt dessert desværre.