K. Thomsen
Rick's er et besøg værd. Specielt hvis man kender filmen Casablanca fra 1942. Selv har jeg besøgt Rick's 12-13 gange gennem de sidste ca. tre år. Jeg kommer igen og igen både på grund af maden og på grund af den autentiske stemning. Restauranten er indrettet med direkte inspiration fra "Rick's Café Américain" i Casablanca, og man venter hvert øjeblik at se Humphrey Bogart ved et af bordene.
Menukortet byder på tapasretter fra det marokkanske fusionskøkken. Den traditionelle marokkanske del består bl.a. af humus (kikærtepuré), yoghurt dip, cous cous, briouat (spinat og gedeost i filodej) og tagine med kanelkrydret lammeculotte (en slags gryderet). Dertil kommer mere almene retter fra Middelhavsregionen såsom oliventapenade, risotto samt gode franske og spanske oste. Der kan fra gang til gang være små variationer i de enkelte retters indhold, men det vidner blot om håndværket i køkkenet, og om at intet er færdigfabrikat. Al maden serveres på traditionelle nordafrikanske keramiktallerkener.
Nyd blot maden. Kvaliteten er høj, og på Rick's er der intet jag. Man kan roligt give sig god tid til de mange tapasretter og til en drink eller to efter maden, alt imens at man nyder stemingen. – En stemning, der særligt i weekenden forstærkes af levende musik fremført af restaurantens huspianist, som sikkert hedder Sam. Musikken er klassikere fra 1940'erne. Herunder er selvfølgelig "As Time Goes By", som var den gennemgående sang i Casablanca.
Inden jeg forlader Rick's, nyder jeg altid et glas marokkansk myntete, der skænkes i små dekorerede glas fra en halv meters højde, så teen bliver iltet og kølet en anelse. Myntete er en grøn te tilsat mynte og rørsukker, hvilket giver en blandet smag af noget sødt og noget frisk. At give myntete den rette smag er en hårdfin balance, som Rick's på fornemmeste vis mestrer. Og jeg kan kun anbefale en hver besøgende at afslutte en hyggelig aften på Rick's med et glas myntete.