Patrick Skovgaard

Roskilde

#4
Patrick Skovgaard
4 bedømmelser
04.10.2010

Cafe Vivaldi har efterhånden bredt sig ud over hele Sjælland og jeg undrer mig over hvordan.

Alt mad er præfabrikeret og tilberedt i ovn/mikroovn/friture. Har været der 2 gange og er lige skuffet hver gang. Det er jo ikke specielt billigt. Gider man bruge 10% procent mere kan man få langt bedre mad på en af byens rigtige restauranter. Tilmed tager de vanvittige priser for drikkevarer. 39 kr for en mellem sodavand der måske er 40 cl fyldt op med is, det er for vildt. Der er heller ingen servering ud over den færdige mad. Man står i kø og bestiller det man ønsker at spise og drikke.

Alligevel er det lykkedes Vivaldi med en god placering 2 steder i Roskilde og en smart indretning at tiltrække et hav af mennesker der er fuldstændig ligeglade med kvalitet og synes det er interessant at sidde på gangen i et indkøbscenter omringet at indkøbsvogne og skrigende børn.

#3
Patrick Skovgaard
4 bedømmelser
03.09.2009

Restaurant Bryggergården er centralt beliggende midt i Roskilde på hovedgaden med et mindre antal pladser udenfor. Inde er lokalerne super hyggelige.

Desværre er maden af jævn til ringe kvalitet afhængig af hvad man vælger. Sæsonmenuen er hvad jeg har haft bedst held med.

Betjeningen er generelt håbløs. Meget uopmærksomme. Alt serveringspersonale spiser ved et bord midt i restauranten, og af uransaglige årsager finder de det smart at gøre det samtidig.

Så må man vente ved baren (eller på sin dessert) til de får tygget af munden.

Jeg har også oplevet at dette personalebord blev forladt fordi der var travlt og herefter flød med halvfyldte tallerkner med madrester i op mod en halv time midt i restauranten, en travl lørdag aften. Ikke specielt delikat.

Da der så er et hul i kundestrømmen sætter alle 4 tjenere sig ned og spiser sammen igen.

Selv om stedet har officiel lukketid kl 24 kan personalet sagtens finde på at lukke for udskænkningen tre kvarter før alt efter humør – i øvrigt uden at orientere gæsterne om det.

Stedet må (over)leve på tidligere tiders gode rygte, de hyggelige lokaler og den centrale placering. Maden kan gå. Betjening og service er håbløs.

#2
Patrick Skovgaard
4 bedømmelser
02.09.2009

Absolut en af Roskildes bedste restauranter, nok byens eneste gennemførte gourmet restaurant. Priserne er også derefter, regn med en kuvertpris på 1000 kr for 3 retter med vin. Mumm har en spændende menu der skifter med årstiderne. Nogle af deres tjenere er dygtige, andre desværre ikke i lige så høj grad. Fx. kan man komme ud for at kun en af tjenerne på arbejde kan informere om vine. Alle borde må så vente til denne tjener har tid. Kan være anstrengende og ikke i orden til prisen.

#1
Patrick Skovgaard
4 bedømmelser
27.08.2009

Jeg var inviteret til middag på Sagafjord i slutningen af juni 2009, vi var i alt 5.

Jeg har for et par år siden være til deres påskebuffet, som jeg fandt noget uinteressant, og var derfor spændt på at se hvordan en fredag med a la carte ville gå.

Værten havde på forhånd bestilt mad og vine, men restauranten havde beklageligvis kun noteret menuen. Værten instruerer hurtigt tjeneren i hvilken hvid- rød og dessertvin vi ønsker til maden. Tjeneren spørger om vi ønsker en velkomstdrink hvortil vi bestiller 5 øl.

"Kan i tåle de store" svarer tjeneren kækt. Lidt for smart til min smag men det virkede og vi bestilte 5 store øl.

Vi forlod bordet med vores øl og nød det gode vejr på dækket.

Da vi returnerer til vores bord står der 2 flasker hvidvin, 2 flasker rødvin og 1 flaske dessertvin åbnet på bordet. Vi får fat på tjeneren og beder ham i det mindste sætte dessertvinen på køl igen. Igen lige friskt nok at åbne 5 flasker vin og sætte dem på bordet, oven i købet inden vi har sat os.

Herefter serveres vores forret, en røget laksetartar, fin forret. Den ene flaske hvidvin havde passet fint til os 5, men nu den anden står der på bordet ender det med vi drikker den også. Igen er vi faldet for "sælgerens" tricks.

Inden hovedretten fik vi en kugle melonsorbet med ristede pinjekerner. Pinjekernerne var lidt for hårdt ristet og mikset synes ikke oplagt.

Til hovedret fik vi ungkvægfilet med sommergrønt, bønnesauté og aspargescreme. Kødet var af god kvalitet men garnituren og portionen som helhed var lidt lille. Vi spurgte om mere kød hvilket hurtigt blev bragt til bordet. Om vi betalte ekstra for det ved jeg ikke, men nu var vi da ved at være mætte :)

Til dessert fik vi chokoladefondant med friske bær og mascarponecreme. Desværre var 4 ud af 5 desserter ikke flydende i midten som den skal være og virkede derfor mere som en almindelig chokoladekage. Smagen var dog god.

Alt i alt en god gedigen middag der kun blev ødelagt af den vel smarte tjener. En tur med Sagafjord er som altid en oplevelse, ligesom det vil være at sejle med et hvert andet skib.

Jeg synes dog ikke oplevelsen står mål med prisen for sådan en middag. Udover mad og drikke betales knapt 100 kr for turen ligesom der også betales for eksempelvis postevand. (En lang smøre i menukortet retfærdiggør dette). Skiltede de med en totalpris på sådan en aften ville færre nok tage med.

Samtidig sidder man ret tæt, der er meget varmt da vinduer ikke kan åbnes, toiletter er som på en gammel dsb-færge og gulvet hælder, hvilket er mest irriterende hvis man sidder på den side hvor man vipper forover.

jeg vil mene man kan få både bedre og billigere mad i Roskilde. Men som nævnt er det altid en oplevelse at komme ud at sejle – for nogen større end andre – og personalet er flinke til at vise rundt både på broen og i motorrummet så børn og barnlige sjæle er godt underholdt.