RemiC M
Denne madkritik er skrevet D. 29.10.2010
Restaurant: Cafe Pingvin
Vores fælles valg af menu og tapas: XL Tapaz (8 små retter) 228kr. per person ekskl. Drikke.
Vores følgende valgte retter ses her ->
Fisk og skaldyr:
1. Jumborejer med chili/hvidløg på søde, chilimarinerede nudler.
6. Lille laksesteak på kartoffelpuré med hvidvinseddike, porrer og mild tomatsauce.
10. Gratinerede limfjordsmuslinger i hvidvin, med hvidløgssmør, krydderurter og rødløg.
Fjerkræ:
13. Confit af And, sprængt med enebær, rosmarin og oliven
Kød:
8. Pestomarineret carpaccio af oksemørbrad med lime, ristede pinjekerner og parmesan.
30. Gratinerede fuldkornspandekager med fyld af lam, gul piment og kapers.
Ost:
22. Pære og gorgonzola anrettet med sprødbagt, lufttørret skinke.
9. 3 små oste med oliven, abrikos og nødder i sirup.
Nævneværdige ting:
Første indtryk af restaurantens interiør: Poppet/moderne indretning. Fint ser der ud.
Service: Venlig, smilende og hurtig service.
Prisklassen: I den mellem dyre ende.
Maden: Ikke noget som vi vil anbefale overhovedet! Smagsløst og koldt mad (Vi ankom kl. 17 mens der praktisk talt var helt tomt i cafeen, så der kunne umuligt have været travlt i køkkenet).
Menukortet: Lidt forvirrende pga. de samme sider kommer flere gange mens nummereringen af tapas-menuen ikke var i talmæssig rækkefølge. [..]
Tilbage til vores oplevelse af maden. Serveringen af de 8 tapas retter kom på en tallerken, anrettet omkring en kæmpe dynge salat i midten. En hurtig beskrivelse af hver ret kommer her:
1. Jumborejer med chili/hvidløg på søde, chilimarinerede nudler: Rejerne var sprøde og smagte som var de først penslede i æggehvide og derefter stegt (rejerne smagte okay men der stod intet i madbeskrivelsen om æggehviden).
6. Lille laksesteak på kartoffelpuré med hvidvinseddike, porrer og mild tomatsauce: Laksen og kartoffelpuréen smagte udmærket.
10. Gratinerede limfjordsmuslinger i hvidvin, med hvidløgssmør, krydderurter og rødløg: Muslingerne kom enten fra dåse eller glas og var meget sandet, lige til at smide i skraldespanden. Samtidig smagte det hele af hvidvin med en stærk alkoholseftersmag.
13. Confit af and, sprængt med enebær, rosmarin og oliven:
Andekødes var trevlede og smagte som var det marineret i tunolie fra tun på dåse. Lige til at kaste op over.
8. Pestomarineret carpaccio af oksemørbrad med lime, ristede pinjekerner og parmesan: Oksemørbraden lignede kødpålæg med vandet konsistens, måske derfor det smagte af vand. Det eneste der smagte efter hensigten var pinjekernerne. Lige noget for en kræsen hund!
30. Gratinerede fuldkornspandekager med fyld af Lam, gul piment og kapers: Fuldkornspandekagerne lignede pandekager lavet af ganske almindelig hvedemel og smagte næsten af rå dej, samtidig med en meget vandede smag. Fyldet smagte egentlig ikke af så meget, fik ej heller en lammekødsfornemmelse af kødet. Kødet lignede lidt hakket oksekød fra en kødsovs.
22. Pære og gorgonzola anrettet med sprødbagt, lufttørret skinke: Gorgonzolaen var i mildest forstand stærkere end en flydende gamle Ole ost. Min kæreste fik kvalme og ondt i maven efter hun havde taget en bid sammen med de tynde pæreskiver. Den lufttørrede skinke var ikke med i vores ret, hvilket vi først opdagede da vi kom hjem og så menuen på deres hjemmeside igennem.
9. 3 små oste med oliven, abrikos og nødder i sirup: De 3 forskellige (brie) oste smagte helt fint, faktisk smagte alt som det skulle i denne ret. Men helt ærligt, så er denne ret jo anrettet ud fra købte produkter som hverken kræver tilberedning ej heller kokkeevner.
Det mest positive jeg vil nævne er salaten som var anrettet i midten. Det var frisk og sprød uden at være tør i smagen.
Opsummering af hele kritikken:
Ud af de 8 retter tapas var kun 2 af disse (nr. 9 og 6) middelmådig og resten mildest talt på en skala af genbrugsmad og rent lort. Maden var lunken/kold og meget smagsløst. Den eneste trøst der kan nævnes er at min kærestes kvalme og mavepine fra gorgonzolaen gik over en halv time efter vi var gået derfra.
Afslutning på kritikken:
Jeg havde hørt godt om dette sted og inviterede min kæreste ud at spise med en rigtig god forventning om en god og varieret madoplevelse og det skal jeg da også lige love for at vi fik. Desværre på den kedelige måde. I denne mellemdyre prisklasse og med de nye flotte omgivelser i restauranten forventer man altså bare bedre mad end dette! Cafeen kan absolut ikke anbefales og jeg mener ikke at restauranten fortjener sin nuværende karakter på 8.1 (bedømmelse.dk). Jeg giver den 1 stjerne i håb om at gennemsnitskarakteren kommer ned og rammer de 3 stjerner som Cafe Pingvin i virkeligheden fortjener.
Spar pengene og muligvis undgå en mavepine eller to.