Sus Vang
Vi var 11. maj 2013 til et heldags arrangement (70 års fødselsdag) på Rest. Furesø Marina, hvor det samlede indtryk var så dårligt at jeg bliver nødt til at videregive det her. Betjeningen kunne måske gå an ved McDonald’s drive-thru, men ikke i en restaurant!
Vi startede kl 11.30 på terrassen med en velkomstdrink = lunken hvidvin. Derefter blev alle bedt om at gå ind til brunchen, der var anrettet på 2 borde stillet i vinkel, mens gæsterne skulle sidde ved et langbord. Jeg var så "heldig" at få en vinduesplads hvor jeg kunne nyde den smukke udsigt. Ruderne var desværre decideret møgbeskidte, fyldt med sorte spindelvæv indvendigt (ved loftet) og udvendigt hele vejen op og ned, som var fyldt med "myggelig" :-(
De sultne gæster som var kommet fra hele landet kastede sig ivrigt over brunchen. Men der ingen tallerkner, så de måtte bare stå der og blomstre. Pinligt!
Da servicet endelig kom, blev det stillet midt i vinklen i stedet for i den ende, hvor folk stod og ventede, ikke så fikst.
Det lune bord bestod af 1 skål med ketchup, 1 flaske med sirup, 1 fad med foldede pandekager ("plasticpandekager”, ikke hjemmelavede, ikke ordentligt lune), resterne af en leverpostej, bacon, røræg (af den der mærkelige, fabriksfremstillede æggeblanding i plasticdunk til at hælde ud i en bradepande), og små brunchpølser der sejlede i olie. Brødet var derimod vellykket, både franskbrød samt forskellige boller/rundstykker med og uden kerner, og rugbrød. Desuden små portionsbrikker m Kærgården, div. sødt morgenbrød. Der var 1 kedelig skæreost og 1 kedelig brie. I den afkølede afdeling var der 4 fade: 1 med blandet frugt; ananas, honning-, net-, gaia- samt vandmelon, førstnævnte med kerner over det hele, appelsiner i både, trætte vindruer. Alt i alt rodet og uappetitligt præsenteret. Dernæst en rigtig god spegepølse, med gul peber, rå løg (i tykke skiver) og lidt salat. Et fad med rullepølse, ligeledes på krølsalat, med agurk og igen tykke skiver løg. Nok et fad med spegepølse, med så meget rød farve, at jeg ikke vovede at smage, igen på krølsalat med peberfrugt og løg. For enden af den kolde bar 3 skåle med marmelade: 2 røde, 1 appelsin, færdigkøbte varer af billigste slags :-(
På bordet var stillet kander med æble- og appelsinjuice. Efter nogen tid kom der også lunken, tynd kaffe og te på bordet, og, på forespørgsel, 1 lille kande med mælk til kaffen. Senere kom yderligere en kande med mælk.
[Tjeneren] virkede mere interesseret i at sælge øl og sodavand end sørge for bordet. Der blev f eks ikke tændt for hverken olielamper eller stearinlys. Anretterbordet blev ikke fyldt efter og passet på en ordentlig måde, snarere sløvt og tilfældigt, og vi måtte flere gange bede om at få fyldt op.
Naturen var et positivt indslag, vi kunne gå en smuk tur og komme på hyggelig sejltur rundt på Furesøen. Vi returnerede om aftenen for at indtage en 3-retters menu. Jeg frygtede det værste.
Igen den samme tjener, det samme bord, og hyggelysene var stadigvæk ikke tændt. Vi måtte låne en lighter og tænde dem selv, og det viste sig endda at 1 af lamperne ikke var fyldt op med olie.
Tjeneren gik rundt ved bordet og spurgte hver enkelt [..], om man ønskede hvidvin. Det virkede som om [..] talte til hele rummet frem for den enkelte gæst. Først når [tjeneren] fik et ja satte [..] et hvidvinsglas på bordet. [..] gik så rundt og skænkede, med flaskehalsen hvilende på glassets kant. Stor no-no.
Forretten var en glimrende, kold, varmrøget laks på mixed salat med krebsehaler i tomatdressing, 1 ordentlig basse af en citronskive, 1 tomatskive, lidt dild og en udmærket urtedressing på creme fraiche. Hertil dejligt, friskbagt brød og Kærgården.
Hovedretten var en ungdyrs tyksteg, rosastegt, på en ratatouille med pommes anne m rosmarin, skysauce og lidt balsamico glace. Desserten bestod af en tallerkenanretning med streger af brombærcoulis, en lille chokoladekage der var meget fyldig og klæg, en ok hjemmelavet flødeis, 1 jordbær, 1 blåbær og 1 ananaskirsebær.
Maden var bedre end forventet, men igen savnede den ufaglærte tjener fuldstændig finesse og tæft.
Vi spurgte efter kaffe og te, og ventede så 20-25 minutter uden at der skete noget som helst. Så kom tjeneren og begyndte at samle vinglas ind, for så, da de var samlet ind, at spørge til, hvem der ønskede kaffe/te. Efter endnu 15 minutter kom kaffen, denne gang med mælk, og denne gang friskbrygget og varm, men stadigvæk sjaskende tynd og kedelig.
Om formiddagen havde en gæst efterladt sit brugte fadølsglas på terrassen lige ud for min vinduesplads; først efter kl. 20 blev glasset fjernet.
Havde jeg været vært for arrangementet ville jeg have været nødt til at tage en alvorlig diskussion med restauratøren om betalingen. Jeg ville have forlagt et passende afslag pga. ren dumpekarakter til betjeningen, mangelfuld rengøring, dårligt siddearrangementet (for trangt, så man klemte fingrene mellem armlænene, og havde svært ved at komme frem og tilbage), og en brunch som jeg ville betegne som "ringe".
Sammenlagt ender vi på 2 (små) stjerner, som gives på baggrund af vellykket for- og hovedret, og smukke omgivelser. Alt i alt en skuffende oplevelse.