Restaurant, Aalborg
Håber vi har været uheldige, for må sige at buffeen i lørdags var under al kritik. Lunken/kold mad, "skind på" fordi det havde stået for længe, tørre skiver flutes og da der blev skåret skiver af det hjemmebagte flutes var det fyldt med tørre melklumper. Men på trods af dette blev det lagt i brødbakken til det tørre rugbrød, som var færdigkøbt skiveskåret, som kun kunne skilles af med kniv. Må sige , at maden den dag var til dumpekarakter, dog var kagen rigtig god og kaffen varm.
Restaurant "Spisehuset Kniv & Gaffel", som det rigtigt hedder, er ikke bare et eksempel på at man kan nå langt ved at servere uprætentiøs solid mad til rimelige priser, men også et eksempel på hvordan personalet [..] kan kreere en stemning som giver én lyst til både at blive hængende og også komme igen.
Vores personlige erfaring var ved nytår hvor vi skulle hente mad ud af huset til en ven som lå på Ålborg sygehus. Da maden var klar var det ikke til at få en taxa. I mens vi ventede gav [Restaurant Kniv & Gaffel] fadøl til os på husets regning, og da vi havde ventet et stykke tid, [..] kørte personalet os til hospitalet i restaurantens varevogn.
Det er bare ét eksempel på den hjertevarme der er at finde hos denne lille perle af et spisehus. Kom for maden. Kom for de rimelige priser. Men ikke mindst så kom for den hyggelige stemning og imødekommenhed.
Det er stedet min kone og jeg spiser når vi besøger Aalborg, og vi er endnu ikke blevet skuffede. Det kan så varmt anbefales.
-Erik & Sandie (KBH)
Kniv og gaffel d. 18-02-2010.
Min kone og jeg bliver mødt af en lidt brysk betjening, men tænker at det ikke skal ødelægge vores dag og bestiller hhv. laks og hellefisk. Stedet ser jo egentlig lidt hyggeligt ud.
Hellefisken skulle ifølge spisekortet serveres med ris pilaf, men serveres med bare tørre ris. Da vi venligt spørger til dette, bliver vi mødt med et: "Så er du nok blevet snydt". Ikke lige det svar vi havde forventet. Målløsheden bliver endnu større, da tjeneren [..] bare går sin vej og ikke gør noget ved det.
Tjeneren kommer overraskende senere tilbage og spørger hvordan det smager.
Maden var generelt ikke specielt god. Flere ting havde fået for meget og noget var endda brændt på. Normalt skal der meget til før, at man klager over maden på en restaurant. Tjeneren ignorerede vores bemærkninger og går sin vej igen.
Der sætter vi ikke vores ben igen.
Bagefter fortrød jeg, at jeg ikke bare havde lagt f.eks. halvdelen af pengene som betaling. Hvis tjeneren så havde sagt noget, ville jeg have vendt mig om og sagt: "Så er du nok blevet snydt".
Næste gang vi var i Ålborg fik vi den samme fiskeret (laks) på Restaurant Provence ikke så langt derfra. Det var til et rent 10-tal og prisen var den samme.
30 års jubilæum, burde fortælle at Kniv og gaffel laver noget som folk kan lide, og det gør de!
Det er mad, uden en helt masse fintfølende dikkedarer ala de dobbelt så dyre spisesteder. Her får man hvad man kan spise, velsmagende dansk mad med en personlig og hjertelig betjening, hvor alle er ens.
Frokostpriserne er yderst overkommelige, ligesom vinpriser og aftenmenuer er til en pris hvor alle kan være med.
En hyggelig restauration, hvor maden var god og i rigelige mængder. Vinen var husets, og den var ok til prisen.
Inventaret var noget gammeldags, og stolene var ikke alt for bekvemme, men stemningen var alt i alt meget hyggelig.
[..]
Alt i alt en god familieresturation, der ligge lidt over middel.
I forhold til mange af mine andre bedømmelser, har jeg valgt at give Kniv og Gaffel over middel. Dette set ikke på maden, men simpelthen pga. den super hyggelige stemning, indretning og betjening. Man kan mærke på personalet, at maden måske ikke er overdådig, men de er glade for deres arbejde og respekterer faget. Menukortet er bøf, bøf, bøf og bøf. Det hvad der er, men når man har godtaget, at det er et bøfhus, så er det nok byens mest romantiske sted at tage en første date (eller anden når du har fundet ud af om hun spiser kød). Maden er som sagt enkelt med bøf, løg og ærter.
3 for maden, der mangler fornyelse, men 8 for stemning. Så 6 med pil op.
Hvis man vil have almindelig dansk mad, kan man trygt tage på Kniv og Gaffel. Vil man have noget, man ikke selv nemt kan svinge sammen, bør man ikke tage derind.
Stort set hele menukortet bestod af bøffer af oksekød med bagte kartofler. De eneste variationer var den tilhørende sovs, og om bøffen var hakket eller et stykke mørbrad. Der var dog også én ret med laks og én ret med hellefisk, men begge så meget ordinære og uinteressante ud. Sovsen til den bøf, jeg fik, så ud til blot at være burgerdressing blandet med paprika. Tilbehøret til måltidet var de sædvanlige ærter og icebergsalat.
Det, jeg godt kan lide ved at gå ud og spise, er at få et måltid, som jeg ikke selv ville kunne have fundet på, eller hvor det hele måske er enkelt, men smager vidunderligt. Det, jeg fik på Kniv og Gaffel, kunne jeg nemt selv have lavet - og jeg kunne have lavet det bedre!
Rigtig hyggelig restaurant med masser af sjæl og personlig betjening. Tag ikke husets vin, men få en oplevelse ud over det sædvanlige med en af Aages gode Bourgogne eller Bordeau vine. De holder en god pris/ydelse. Husk at slutte af med den hjemmelavede is. Den fåes ikke meget bedre!
Del dine oplevelser og erfaringer med Restaurant Kniv & Gaffel til andre. Giv din bedømmelse, og vær med til at give Restaurant Kniv & Gaffel det rette omdømme.
Upload billede af dig selv, hvor man kan se dit ansigt. Det kan evt. være det du anvender på Facebook eller andre sociale medier.