Christian S. Andersen
37 år, Pandrup
var inde på restaurant stygge krumpen for en lille uge siden og må sige at jeg blev positive overasket over nivuet fik 3 retter letriste tun til forret, lammekogne til hovederet og stygge krumpens lukus is dessert, dertil tog jeg vin menuen, hvilket var et rigtig god vine var gode, betjeningen halter dog lidt køre meget på rutine med at forklare mad og vin, så vil man havde mad og vin over gennemsnite er Stygge Krumpen et godt valg
I fredags var jeg inde på mortens kro, det var femte gang jeg spiste der. Nivuet har tit være svingene, nogle gange har maden været knap så god mens vinene har været rigtigt gode, så jeg var spændt på at se og smage maden, 3 retter kroster jo 500 kr. Til forret valgte jeg Skummet hvid aspargessuppe med stykker af hvid asparges, ristede jomfruhummerstykker vendt i rugmel, sprødt hummerrør, estragon-puré og lille brioche. Dette var den absolut bedste af de tre retter, vinen passede rigtig godt dertil. Hovedretten var: Sommerbuk fra Klosterheden marineret med granskud, olivenolie og enebær. Serveret med lys peber-vildtskysauce, honningpocheret rabarber, brændte forårsløg og nye kartofler, en fin hovedret dog unden at imponere, kødet var tilpas stegt, tilbehøret var også lavet ordneligt på nær kartoflerne som var lidt rå indvendi det skal være i orden når maden koster så meget, men rabarberne var en dejlige oplevelse, vinen var god men havde dog forvente mere. Til dessert fik jeg: Lakrids-marengs med kraftig jordbærsorbet, lakridscreme, tørret fennikel, frysetørret jordbær, rabarberpuré og friske jordbær. Crème brûlée med bund af stikkelsbærkompot. Jeg har lidt delte meninger om desserten creme bruleeen var virkelig god, og tilbehøret undtagen jordbærene var også rigtig godt, jordbærsorbeten smagte lidt som den bilige is man kan købe i supermarkeder og var lyserød ikke jordbær rød, og jordbærerne var for sure til min smag. Vinen var en dansk æblevin, som med sin syrer passede rigtig godt til den søde dessert. Alt i alt var det den bedste oplevelse jeg har haft på mortens kro, ikke mindst takket være rigtig god betjening.
I tirdags var jeg inde på fisk og skaldyr hvor jeg valgte 4 retter fra goumet menuen til 419 kr, og den bedre vin menu til 459 kr. Til forret valgt jeg hummersuppe, til mellemret Hvidløgsgratinerede jomfruhummerhaler, hovedret Tournedos af oksemørbrad og til sidst dessert. Som starter fik jeg hjemme lavet tunmus med salat og perefugt til. Musen smagt ok men var ikke nogen stor smags oplevelse. Mens jeg vente på min forret studerde jeg restaurantens indretning, som var virkelig pæn og man kunne se at de hade tænket over det PH lysestager og lamper, og le creuset vandkander. Når tilbage til maden, min hummer suppe kom, og hvor var den lækker! I suppen var der tigerrejer og små stykker hummer kød i mmh, vinen jeg fik dertil var en Riesling fra Alsace som var ok havde måske forvente lidt mere når hver glas koster over 100 kr i gennemsnit. Jomfruhummerhaleren viste sig at være en meget stor mellemret med masser af jomfruhummerhaler som jeg skulle bruge en hummergafle for at spise, som var svært når man som jeg ikke havde pøvet det før. Vinen var en pinot Gris Reeserve som hade en dejlig smag og passe godt til retten. Da hovedretten kom var jeg spændt på se om de også var gode til at lave kødretter, og det var de. :) Kødet var perfekt stegt og med en dejlig kaftig souce til, tilbehøret bestod af små nye katofler med skind på østershatte bagte perfugter og som prikken over iet en grøn asparges, vin der til var en Amarone Valpolicelia som var en god ledsager til det møre kød. Min dessert var en tallerken med tre forskellige desserter på: En pandekage med flormelis, en bærkompot med vanilje is og en creme brulee, vinen var en port vin som nok var aftens vinoplevelse, den havde en næsten perfekt balance mellem det søde og det sure. Desserten var en af aftens bedste retter kun overgået af suppen.
Resturant Fisk og skaldyr laver rigtig god mad til en rimelig pris når man ser på retternes størrelse og madens høje kvalitet.
Vinmenuen var også god, men jeg blev lidt skuffet over forretsvinen som skulle havde været bedre til den pris (459 kr), og så savnede jeg et større vinkenskab hos tjenerne med hensyn til vinens smage og produktion metoder.
Det skal også med at jeg ikke fik presenteret alle 4 retter når jeg fik dem serveret men det var kun et lille minus på en rigtig god aften med mad og vin på et høj niveau.
Før jeg besøgte Hos Boldt havde jeg ret store forventninger til restauranten, både på grund af pris niveauet og den gode anmeldelse Nordjyskes guf på gaflen havde givet dem tilbage i 2007. Nå var der i lørdags sammen med min bror, vi valgte 4 retter fra månedens menu plus vinmenu. Herefter spurte vores tjener om vi ville starte med en velkomst drink, det ville vi godt. [..] anbefale en cava rose til 98 kr pr. glas. Cavaen kom og her kom vores første skuffelse. Vinen tog sig flot ud i glasset men smagte virkelig forfærdeligt. Forretten som var jordskokke suppe kom på bordet sammen med en fed hvidvin. Suppen smagte godt og vinen passede godt dertil, så kom mellem retten og der blev vi meget skuffet. Vi fik rimet laks med rucola salat med lime og parmesanost. Det smagte ok men altså ikke noget jeg havde forvente at få på en gourmet restaurant hvor 4 retter koster 438 pr. person, nærmere på en cafe. Vinen var heller ikke særlig god, smagte meget af sprit som dårlige vine gør. Hovedretten var kalvefilet med trøffelsauce og dertil hørende tilbehør som ikke var særlig spændende. Kødet smagte fint men trøffelsaucen smagte af en sød brun sovs ikke af trøfler. Rødvinen var som den forrige vin heller ikke god. Til sidst dessert som var chokolade brownies med æble pure og fløde vanilje parfait med marcipan. Desserten var som så meget andet denne aften kedeligt og ikke godt nok.
Kan slet ikke anbefale Hos Boldt som er alt for dyr i forhold til hvad man får for pengene. Jeg kom af med 1643 kr. som er for meget for så dårlig en oplevelse.
Af steder som har ca. samme pris niveau som Hos Boldt kan jeg anbefale San Giovanni og Fusion. Der får man en meget bedre oplevelse.
For en uge siden var jeg inde på San Giovanni sammen med med min bror og hans kæreste. Vi tog 4 retter hver, og alt smagte virkelig godt. Omgivelserne er rigtig flotte, og personalet meget professionel, og prisen er derefter. Med dette besøg er det 4. gang jeg spiser på San Giovanni, og i min bog er det den næstbedst restaurant i Ålborg. Det eneste minus er deres vinmenu, som jeg synes er for dyr i forhold til hvad man for pengene.
Var på prinses Juliana sammen med en af mine gode venner som jeg gerne ville give en speciel oplevelse i fødselsdagsgave. Vi tog 3 retter for 445, som er for meget, men ok måske var den høje pris retfærdig efter man havde fået maden. Vi fik begge to de samme retter: Forret: Pighvar & Foie Gras, hovedret: Kalv & due og til sidst Dessert: Æble x 5 (æble på fem måder). Forretten var virkelig god med den lækker fisk og gåseleveren perfekt stegt, efter den gode forret så jeg frem til en ligeså lækker hovedret, men der blev jeg skuffet, der var ikke noget i vejen med kødet men sovsen smagte brændt og noget af tilbehøret var ikke tilberet ordenligt. Desserten var fin men ikke den bedste jeg har fået. Det trækker også ned at tjeneren ikke hældte vores øl og vand op til os da det blev serveret. Det forventer jeg altså på så dyr en restaurant.
Var på Fusion med min familie i går, vi havde bestilt en tilbuds menu beståede af tre retter med vin til. Menuen så sådan her ud:
Forret
Sushi Selection
2009 Riesling Kabinett trocken, Georg Mosbacher, Tyskland - Pfalz.
Hovedret
New Zealand oksefilet m/ terijakisauce, porrepuré, kassava & kartoffelfondant
2008 Obrador Tinto, Cellar Melis, Spanien - Priorat.
Og til sidst men absolut ikke mindst :).
Dessert
Banansorbet m/ hasselnøddecreme, havtorngranité, kokosmousse & rødbedekys.
2006 Chenin Blanc, Plantagenet, Australien – Western Australia
Hele denne herlighed kostede 525 kr. pr. person. hvilket er en fantastisk pris for så god mad og vin. Min bror havde fødselsdag, så da overtjenerren fik det at vide kom han med et flag og en lille flot trææske med Aalborg chokolade i, virkelig god service. Efter den gode mad gik min bror og jeg op til baren og fik os nogle gode drinks og snakke med de vendelig tjener. på et tidspunkt kom [..] og gav os en gratis drink. En fantastiske afslutning på en ligeså fantastiske aften.
Venlig betjening og hyggelig stemning, og vinen var god til prisen. Men manden er noget af det dårligst jeg har fået på en restauranten i Aalborg. forholdet mellem pris og kvalitet hænger ikke sammen (3 retter 300 med vin 200 kr.). Kan ikke anbefales. Prøv heller Azurra. Der for du meget mere for de samme penge.